Vanliga skador i motocross

Motorcross är en sport där det går fort och en olycka lätt kan hända. Det finns ingen faktisk statistik över hur många som blir skadade men när man väl gör en vurpa med cykeln är det lätt att bryta en arm eller skada knä. Både barn och vuxna åker och ofta är det dåligt med mellanrum mellan förarna och om en lägger omkull sig kan det hända att de bakom inte hinner väja ordentligt. När man åker i kurvorna lutar man sig ut på cykeln och sträcker ut benet för att få en bra kurva, om man råkar sätta ner benet i sanden är det lätt att man vrider till det och fastnar. Det kan orsaka allt från mjuk skador till benbrott.

Motorcross går snabbt

En motorcross i luften

Man ska vara medveten om att allt från åderbråck till dödsfall inträffar i sporten. Det är inte ovanligt att man flyger i hopp och en olycklig landning kan göra att man skadar sig rejält. Det finns många typer av skydd att använda sig av, exempelvis nackskydd som kan hjälpa mycket om olyckan är framme. Motorcross är en rolig och spännande sport för alla åldrar där man ständigt utmanar sig själv men som i alla andra sporter finns risken för att göra illa sig på ett eller annat sätt, tyvärr kan det bli rejäla skador när det väl händer.

Motorcross är olycksdrabbad

Det är inte helt ovanligt med skador i motocross då det kan handla om allt från ett stukat finger till revben som har gått av. Som i alla andra sporter gäller det att tänka till lite och inte utsätta sig för större risker än vad som är nödvändigt. Sporten passar både killar och tjejer och är en mycket fartfylld upplevelse för de som vågar testa och släppa loss ute på banan av sand.