Motocross des Nations

Motorcross des nations är lag-VM i motorcross. Sverige har tagit många titlar genom åren och tävlingen är en av de mest intressanta tävlingarna inom motorcross internationellt. Nu var det länge sedan Sverige tog någon titel, men vi är ändå bra med i sporten även idag. Många som kör eller har ett större intresse inom sporten drömmer om att få åka hit. Det är helt klart en sevärd tävling med anor ända tillbaka till 1947 då tävlingen för första gången avgjordes i Holländska Wassenaar. I början avgjordes tävlingen enbart med 500cc-motorcyklar, men från 1986 avgörs tävlingen även i 250cc-motorcyklar och 125cc-motorcyklar. Tävlingen är väldigt prestigefylld eftersom tävlingen avgörs både mellan USA, som annars har en egen serie, och övriga världen. Ska du se någon tävling är denna helt klart en som bör ligga på listan över de mest sevärda.

Konsten att ta sig till och från en motorcrosstävling

Skön körning i skogen.

Ett problem som många stöter på är att packningen tar för mycket plats. Förr eller senare dyker problemet upp och att planera även bilköpet efter att det kommer att bli mer körning med motorcrossen när man väl är igång är att rekommendera. en stor och rymlig bil från Hyundai är modellen som har blivit mest populär de senaste åren. Fler och fler går över till dem nu och det finns många skäl till det. Ett av de största är bränsleförbrukning som ligger mycket bra till och spar pengar till mer körning på motorcrossen. Självklart även det stora packutrymmet som gör att du får med allt du behöver.

Håll dig uppdaterad!

Är du helt ny inom sporten rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad genom att regelbundet kolla in nyheter och information om motocross på SVEMO. Då behöver du aldrig riskera att missa viktig information. Mycket förändras hela tiden och här finns alltid de senaste nyheterna, som ny är det helt klart det bästa tipset att ge för att vara med i sporten på rätt sätt redan från början. Sidan uppdateras kontinuerligt så du riskerar aldrig att missa det viktigaste.