Svemo – Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet

Svemo (vilket står för Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) är den organisation som samlar motorcykelsporten och snöskotersporten i Sverige. Det är ett specialidrottsförbund som förutom motocross även omfattar grenar som roadracing, enduro, speedway, isracing, dragracing, supermoto, minimoto och snöskoter. Förbundet har funnits sedan 1960-talet i sin nuvarande form, men har sitt ursprung i SWEMO-sektionen av Sveriges Motorfederation, en sektion som bildades redan 1936.

Svemo har flera viktiga uppgifter i dagens motorcykelsport. Det är till exempel Svemo som skriver reglerna för de olika grenarna, samt godkänner banor för tävling. Dessutom bidrar Svemo till att göra sporten säkrare och bättre genom att utbilda förare, tränare och ledare, både på nationell och lokal nivå.

Förbundet har sitt kansli i Norrköping, men kan sägas finnas över hela landet då det finns cirka 550 mc-klubbar över hela Sverige som är medlemmar i förbundet. Om du tävlar i motocross finns det med andra ord god sannolikhet att du kommer att få resa en hel del upp- och nerför vårt avlånga land, eftersom det är klubbarna som arrangerar tävlingar. Du kan enkelt söka efter inrikesflyg till bra priser på Avionero.se, till exempel flyg mellan Stockholm och Halmstad, om du skulle tröttna på att sitta på en motorcykelsadel eller i en bil för att ta dig till tävlingarna.