Motocross utomlands

Vill du köra motocross utomlands? Vad roligt! Det är verkligen en upplevelse som du kommer minnas hela livet. Innan du åker iväg så finns det en del saker som du bör kolla upp. Till vilket land vill du åka? Vad kommer hela paketet att kosta? Finns det några särskilda regler när det gäller motocross utomlands? När du väl har tagit beslutet av att åka iväg och köra motocross utomlands, så behöver du först och främst välja det land du vill åka till. Roligast med just offroad är att ta ett ställe som verkligen erbjuder en spännande terräng. I Sverige är vi vana med att åka på grusplaner eller i skogen när vi kör motocross, men vad är det egentligen som erbjuds i länder utanför Sverige? Det finns faktiskt en helt del olika och unika terränger du kan köra på!

Spanien är en av de vanligaste länderna som erbjuder just motocross läger, just för att det är rätt nära Sverige men också för att terrängen där passar så bra när man kör. Här erbjuds det många bra och spännande grusvägar du kan åka på. Dessutom är klimatet torrt och inte alltför varmt, så att du utan problem kan köra runt med crossen på de grusiga och torra vägarna. Tycker du det låter intressant? läs mer här om du är sugen på att köpa en bostad utomlands om du åker till samma ställe ofta. Det behöver dessutom inte vara så dyrt, speciellt inte om du väljer ett land som ligger rätt nära oss i Sverige. Åker man inte iväg på ett läger, så är det smart att istället titta på hostels eller de boenden som människor hyr ut privat. Bokar du ett hotell, så brukar således paketet kosta lite mer. Har du alltså inte en såpass stor budget, så är det alltid bäst att göra lite forskning innan resan beställs. Det finns också många klubbar i Sverige idag som erbjuder läger utomlands, om man hellre vill åka iväg på ett sådant.

Åk helt själv eller ta med dig en vän

två crossar kör i sand

Du kan bestämma själv om du vill åka iväg på denna fantastiska resa helt själv, eller om du vill dela allt det spännande med din vän. Oavsett vad du väljer så lär det bli en fantastisk resa ändå, dock är ju delad glädje är oftast dubbel glädje! Är det så att du vill åka iväg på ett läger så kommer du givetvis träffa nya människor där också, ifall det är så att du inte har någon vän som är intresserad av motorsport. Ska du åka iväg på ett läger utomlands, så är det vissa klubbar som kräver att du har motorcykelkort för att få åka med. Detta eftersom de åker runt på vägarna med crossen och då behöver du således ha ett körkort för detta. Har du inget motorcykelkörkort, men är du intresserad av motorsport, då är det nog hög tid att du skaffar ett kort! Då kan du dessutom åka runt på Sveriges vägar med din cross också. Skulle du ha några frågor om just motocross, kika då in på Svenska Motorcykel- och snöskoterförbundets hemsida, där du kan läsa exakt allt du behöver veta när det gäller motorsporter i Sverige.