Spel med motocrosstema

Motocrossen är populär även i dator- och tv-spelens värld. Där kan man köra snabbt och göra våghalsiga stunthopp utan att riskera liv och lem eller en kvaddad motorcykel. Några av de mer kända spelen i denna genre kan ni läsa om här:

Trials

Ett av de mer kända spelen i denna genre är Trials som har kommit i flera olika versioner genom åren. Det första spelet i serien kom ut år 2000 och hette kort och gott Trials. Det var ett javabaserat spel som kördes i webbläsaren. Det sägs ha hämtat inspiration från det gamla 8-bitarsspelet Kikstart 2 från 1987. Båda spelen går nämligen ut på att med en motorcykel ta sig genom en hinderbana utan att köra omkull. Det gäller verkligen att lära sig behärska motorcykeln så att man kan hålla balansen i precis rätt ögonblick för att ta sig fram genom alla hinder och hopp.

2007 kom uppföljaren Trials 2, som var gjord i Flash och gavs ut av Microsoft. Därefter har de släppt Trials HD (2009), Trials Evolution (2012), Trials Fusion (2014) och nu senast Trials Rising som kom ut i februari 2019. I grunden bygger samtliga spel på en rätt enkel spelmekanik, men inte sällan är det just de enkla spelidéerna som visar sig bli framgångsrika. Kanske har du själv en bra spelidé som du vill förverkliga, men är inte så sugen på att starta eget företag med allt vad det innebär? Numera finns det alternativ som Frilansfinans.se så du kan fakturera som privatperson utan att behöva tänka på allt tråkigt pappersarbete och istället fokusera på själva spelutvecklingen.

Motocross Madness

Motocross Madness är en annan klassiker som också är utgiven av Microsoft. Det första spelet kom ut 1998 och lovordades av spelpressen. Det hade ovanligt bra motorljud för sin tid då spelutvecklarna hade samplat riktiga motocrossljud. Man kunde även köra omkring fritt i en relativt öppen värld, istället för att vara begränsad till en bana. Två år senare kom uppföljaren Motocross Madness 2, där man inte bara kunde välja mellan olika hojar utan även gå in och i detalj finjustera fjädring och andra inställningar hos dessa. 2013 kom det tredje spelet i serien, som bara hette Motocross Madness, till Xbox 360.

Motocross Mania

Motocross Mania kom ut år 2000 till PC och första generationens Playstation. Det var dock inte lika snyggt och tekniskt avancerat som Motocross Madness. 2003 kom uppföljaren Motocross Mania 2 som bland annat hade en inbyggd baneditor och stöd för två spelare via delad skärm. Grafiken var dock fortfarande inget vidare eftersom det bara kom till den första generationens Playstation. Motocross Mania 3 från 2005 kom dock ut till Playstation 2 och hade därför fått sig ett ansiktslyft rent grafiskt. En nyhet var också att man numera kunde slå ner sina motspelare med bland annat ett baseballträ medan man körde omkring.