Motorcross, dyrt men värt det

Att köra motocross är något som många sysslar med, en del på tävlingsnivå medan andra endast för att de tycker att det är kul. Det är dock en sport som kan bli väldigt dyr. Det är mycket runt omkring som kostar förutom motocrossen i sig, så som reservdelar och bensin. När man kör motocross är det även viktigt att man har rätt kläder och skydd. Detta för att minska risken att något händer om man skulle ramla.

Viktigt med säkerhet

Om man inte sysslat med sporten tidigare kan det vara svårt att veta vilken utrustning som krävs när man ska börja köra motocross. Detta då det finns en hel del skydd som ska användas vid utövandet av sporten. Det finns skydd som är särskilt framtagna för att köra motocross i och därför rekommenderas det endast att använda sig utav dessa.

Skydd och kläder som behöver användas är exempelvis hjälm, nackskydd, glasögon och crosstövlar. Detta är endast ett axplock av allt som ska användas vid

utövandet av sporten. Således är dessa endast några av alla de saker som kommer att behöva införskaffas innan man kan börja köra motocross, förutom själva fordonet.

Mycket reservdelar går åt

Det finns mycket som kan hända när man kör motocross och det behövs ofta köpas in olika typer av reservdelar. Därför är det fördelaktigt att vara kunnig inom branschen och veta hur man byter ut de olika delarna på fordonet. När man skruvar på motocrossen och håller på att byta ut de olika delarna som behöver bytas ut kan det vara skönt att kunna ställa upp motocrossen på ett ställ. Detta ställ kan man enkelt själv bygga av trallvirke, vilket gör att motocrossen kommer upp i en behagligare höjd.

En dyr sport

Att köra motocross är ingen billig sport och oftast är det föräldrarna som står för kostnaderna då barnen själva inte tjänar pengar. Det är inte endast ovan nämnda saker som kostar utan det tillkommer även kostnader för att ta sig till de olika motocrossbanorna runt om i Sverige. När det kommer till motorsport är det inte lika enkelt att åka kollektivt till träningarna. Speciellt inte när man själv måste ha med sig sin motocross. Detta innebär att man på egen hand måste köra till de olika banorna. Detta för att få med sig motocrossen samt alla reservdelar som kan behövas under träningen beroende på om det händer något med den eller inte.

Det finns en del sporter som är betydligt billigare än motocross men många föräldrar är beredda att betala för barnens aktiviteter så länge de tycker det är kul. Många föräldrar tycker även att de får valuta för pengarna, detta då barnen får ut mycket av sporten. Detta kan vara att idrottandet ger barnet nya kompisar utöver de som finns i skolan. Det är något som många föräldrar värderar högt.